donderdag 2 mei 2013

Weersvoorspellingen en overzichtskaarten

Vandaag te horen gekregen dat de fietsen in Saint Jean Pied de Port bij Sabine in het hooi staan, lekker warm.

Het weer op dit moment in Saint Jean Pied de Port is goed.
Maar op de col d'Ibañeta regent het nu; echter komende dinsdag en woensdag is het weer er goed.

Dat biedt perspectieven om de eerste dag tot Pamplona proberen te komen. Maar we zien wel, dat zijn ook de woorden van Gerard.
Want de eerste etappe is gelijk een bult: vanuit Saint Jean Pied de Port gaat het over een afstand van 26 km naar 1057 meter.
Met 19 kilo bagage en drinken.
Maar we hebben goed geoefend.
En met 7 km per uur kom je er ook.
Hieronder staat de hoogtekaart; we proberen vanaf Saint Jean Pied de Port tot Pamplona te komen maar als het weer tegenzit kan de eerste dag er ook anders uitzien daar hoog in de bergen; enkele dagen geleden lag er nog sneeuw...
 
 
Op weg komen we door diverse delen van Spanje die vroeger koninkrijken waren.
Via Navarra, waar we Pamplona nader zullen onderzoeken, gaan we via de Rioja-streek, juist ja, daar doen we ook onderzoek, via Castillië met de steden Burgos en Leon en Ponferrada als hoogtepunten naar Galicië waar nu nog afstammelingen wonen van de Kelten. Ze hebben zelfs nog een eigen taal die totaal verschillend is van het Spaans. Een deel van deze Kelten is doorgetrokken naar het huidige Wales in Engeland.






De overzichtskaarten van de hele route: (bij klikken er op worden ze vergroot)

Op de eerste kaart kun je zien waar we aankomen in Biaritz aanstaande maandag 6 mei. Dan vanuit Bayonne (ja, hier zijn de bajonneten uitgevonden...) met een boemeltrein diezelfde avond naar Saint Jean Pied de Port waar onze fietsen en bagage al bij Sabine op ons wachten.
Op dinsdag koersen we wat rond in de heuvels rond Saint Jean Pied de Port aan de voet van de Pyreneeën en woensdag maken we de oversteek.


Bovenstaande kaarten geven globaal het overzicht van Noord-Spanje.
We fietsen uiteraard over de officiële Caminoroutes maar hier en daar worden we toch over wat drukkere wegen geleid.
En soms wijken we af als we ergens een extra bezienswaardigheid kunnen bezoeken. Die kilometers kunnen er echt wel bij.
De veiligheidshesjes hebben we trouwens bij ons en ook de twee T-shirts van Vaals - Venlo van een der vorige jaren die zeer opvallend een gele signaalkleur hebben. Zo is mijn atletiekclub SCOPIAS ook erbij!
Welnu, het aftellen is begonnen.








1 opmerking:

  1. Ik maak nog een kopie van de route (trainingsrit) naar de Col d'Osquich, te befietsen op de dag na aankomst in SJPdP.

    BeantwoordenVerwijderen